Nyaralás - utolsó rész

2009. 01. 24. - írta scarpetta
Kategóriák: Kirandulas, NZ vegyes

Nem a nyaralás tartott sajnos ilyen sokáig, csak eltűntem kicsit blogügyileg. Szóval ott hagytam abba, hogy Taupo-n a szálláson még pihengettünk kicsit. 
Hamar eljött a reggel, ezzel a kijelentkezés ideje és a nyaralásunk vége is. A Taupo tóról búcsúzóul készített.
Elindultunk hazafelé, na de hogy mégse legyen annyira szomorkás ez az út, még tettünk egy kis kitérőt a Karangahake Gorge Historic Walkway-hez.
Igen klassz túraútvonal a Paeroa és Waihi közt 1979-ben lezárt vasútvonal mentén. Három kiindulási pontja van, mindegyikhez van parkoló a látnivalókról kihelyezett táblákkal, jelezve az egyes túrák hosszát, történeti információk az aranybányáról, és a Talisman és Woodstock Battery maradványairól. A tó, ami mentén haladtunk gyönyörű, magas fákkal és domboldallal van körülvéve. Ez a rész egyébként a függőhidat kivéve mozgáskorlátozottak, babakocsival kirándulók és kerékpárral közlekedők számára is megközelíthető.
Sajnos nem tudtunk végigmenni a teljes útvonalon, lévén hogy a Taupoban fogott pisztrángjaink még el nem fogyasztott része a hűtőtáskában pihent, úgyhogy ide még mindenképp visszamegyünk valamikor, megéri.
A séta végén átmentünk a parkolóval szemben (az út túloldalán) levő Talisman kávézó névre hallgató vendéglátóegységbe, ami a neve ellenére inkább étteremként funkcionál, arra járóknak kötelező programként ajánlom. Az étel isteni finom volt, csak úgy mint a kávéjuk (ez a nem semmi) a kerthelyiség pedig igencsak hangulatos, virágokkal-fákkal, mindenféle növényekkel, kis aprószemű kövekkel. Az egész egy óriási pluszt adott az amúgy is jól sikerült nyaraláshoz.
Immáron jóllakottan (enyhe kifejezés) igaziból is elindultunk hazafelé. A ki és elpakolás és egyéb teendők után még csináltam krumplipürét és szószt megsütöttem a pisztrángokat, majd Ken-ékkel kiegészülve jól megettük őket. (esetlegesen aggódóknak: a halakat már félig előkészítve fej-farok és csontok nélkül tettem a hűtőtáskába 4 jégakku társaságában, amihez még csatlakozott egy 3 kilós zacskónyi jég is, tehát meg sem kottyant nekik a kis kitérőnk Taupo-ból hazafelé)

Összegezve: remekül telt ez a 6 nap, sok szépet láttunk, és már alig várom a következő alkalmat hogy ismét kirándulhassunk. :) 

No comments: