Wow, azt hittem ilyen csak filmekben történik :)

Kb 1 hónapja egy vasárnap este az ügyeleten kötöttünk ki, ahol kb két óra letelte után végeztünk is. Kaptam reeptet meg beutalót vérvételre. Hagytam üzenetet a cégnél hogy akkor hétfőn biztos nem megyek be, aztán majd meglátjuk mi lesz utána.
Szóval másnap korán reggel elvittem a manót bölcsibe, aztán elmentem a laborba. Nagyon örültem mert egy igen tapasztalt laboros nénit kaptam, úgyhogy most kevésbé volt rémálom a vérvétel.
Elmentem kiváltani a receptet, hazaértem, megnézegettem a leírást, amiből kiderült hogy sikerült olyan gyógyszert írniuk, amit nem szedhetek be. Na gondoltam jól van, akkor ez egy ablakon kidobott 5 dolcsi volt, sebaj.

Kedden már egész emberiül éreztem magam, úgyhogy bementem dolgozni. Dél körül csörög a telefon, az ügyeletes doki hívott hogy megvan a labor eredmény. A jó hír hogy nem vesztettem túl sok vért, úgyhogy még nem vagyok vérszegény, de vasat kéne szednem, mert az erősen a normál alatt van. Na gondoltam, ez semmiség, akkor minden okés. Majd folytatta azzal hogy kéne kérjek egy időpontot a háziorvosomtól, merthogy cukorbeteg vagyok.
Na itt erősen meglepődtem, mondtam is a dokinak hogy ezt eléggé furcsállom, de ha ez van, akkor persze felhivom az orvosomat hogy hogyan tovább.

Fel is hívtam a rendelőt, hogy akkor kérek időpontot. A doki épp beteggel volt, úgyhogy hagytam üzenetet, hogy a labor eredmény meg a diabétesz ez meg az, hívjon már vissza. Telt-múlt az idő, én meg közben elhavazódtam, de pár nap múlva hívott a háziorvos.

Elnézést kért hogy ilyen sokáig tartott, míg visszahívott, de hogy nyomoznia kellett, mert nem igazán értette hogy miről beszéltem az üzenetemben. Mondom hogyhogy nyomozni és hogy hogy nem értette? Kiderült, hogy a vashiányt leszámítva az én vérvétel eredményem tökéletes volt, csak az ügyeletes doki véletlenül összekeverte az eredményemet egy másik betegével. Szóval no worries, csináljak csak mindent úgy ahogy eddig, mert semmi bajom. :)

Azt hittem  ilyen csak filmekben történik vagy mende-monda, de ezek szerint a valóságban is van ilyen. :)

4 comments:

Zoltan Szabo said...

Azt hiszem pont olyan ritkan olvaslak, mint ahogy irsz ;-)

scarpetta said...

Haha. Igen, ugy tunik. :)

Zoltan Szabo said...

..hat most leragom a kormom izgalmamban, hogy lesz-e negyedik poszt meg iden ;-)

Zoltan Szabo said...

Aztan mindenki nagy meglepetesere hirtelen 2017 lett... :-O