#20

2008. 03. 26. - írta scarpetta
Kategóriák: Mo-i dolgok
Altalaban kerulom az olyasmi temakat, ahol Mo-rol kene negativumot irni, de most kivetelt teszek. 1. Mielott elkoltoztunk Melbourne-be beadtuk az adobevallast ahogy illik, bementunk az ocsmanyirodaba lejelenteni, hogy ideiglenesen kulfoldon tartozkodunk, stb. Ezek utan az milyen mar, hogy az apeh kuld egy levelet iden, hogy klassz, hogy bevallottam mindent mielott eljottem, de fizessek mar be 800 forintot, mert en elektronikusan kuldtem be, mikor ok meg kikuldtek nekem a szokasos pakkot csekkestul mindenestul, es hat a koltsegeik. Nem kicsit fetrengtem a rohogestol. :)
2. Kicsit sem vicces, inkabb szomoru. R baratnom kislanya epilepszias rohamot kapott az ejjel. Szokasos gyogyszert beadta, nem segitett. Hivta a mentoket (104), amit valamiert Budapesten fel is vettek. Aztan sikerult eljutni az illetekes varos mentos operatorahoz, ahol kezdodott a huzavona: egyeztetni, "hogy melyik korhazba jar a kislany, de hat azt bezarjak, ugyhogy a megyeibe kene menni". Mire anyuka elmondja, hogy nem lenne ez jo, az X korhazba kene vinni a kicsit, leven hogy ugyis oda kell mennie reggel 8ra dializisre, ott tudnak is rola mindent. Egyeztessek mar le a belosztallyal, hogy XY nevu kislanyt vinnek be, szinte mindenki ismeri a korhazban.  (Mindezt telefonon, amikor a kislany mar nincs maganal a rohamtol). Na, sikerult dulore jutni, oda is ert a mento a helyszinre. Es igazabol az a szomoru, hogy meg anyazni sem tudsz magadban, mert tulajdonkeppen rendesek voltak a mentosok meg minden, csak nekik sincs fogalmuk, hogy mi van ilyenkor, mert uj beteget nem vihetnek az adott  korhazba, regieket meg csak-csak.
Meg nem tudok semmit, az ugyeletes orvos latta a kicsit, "majd reggel megnezik az illetekesek."

Persze minden rendben lesz, reggel majd kipattan kiscsaj az agybol, es kezdodhet megint a kocsog szemuveges varazslo (herripotter) maraton, vagy a veg nelkuli icipicipok notacska, R nagy oromere.

No comments: