Bejelentkezés

2010. 12. 21. - írta scarpetta
Kategóriák: NZ vegyes, Eszmefuttatás

Ezer éve nem jelentkeztem, kicsit behavazódtam, úgyhogy ez a bejegyzés amolyan se füle-se farka poszt lesz, pötyögöm ami eszembe jut.
Szép lassan beköszöntött a nyár (bár az egy hétig tartó szakadó eső és párás levegő nem menő), voltunk párszor hajókázni-horgászni. Ez utóbbinak kicsit kevésbé örültem, mikor a raklap mennyiségű halat filézgettem. :)
A melóban őrültek háza van, minden napom egy végeláthatatlan útvesztőnek tűnik és nem haladok egyről a kettőre, mindig csak gyarapodik a tennivalók listája. De melóról inkább nem írok többet, mert csak felbosszantom magam.
Az egyetemen közben vége lett a második szemeszternek is, óriási meglepetésként ért, hogy B+ kaptam. (Az A a legmagasabb, utána jön a B+, mi lett volna ha még tanulok is? :) )
És én akkor reggel mikor olvastam az eredményt online, azt hittem az egy jó nap lesz... Kicsit belefeledkeztem a vizsga eredmények csekkolásába így sikerült késésben elindulnom a melóba. Alapesetben amerre én megyek zéró forgalom van az autópályán (mindenki a belváros felé megy én meg ugye ellenkező irányba), néha kicsit "nehezebb" is a lábam, mint kéne. Az ominózus reggelen meg ugye méginkább odaléptem, hogy beérjek időben. Amikor észrevettem a civil rendőrkocsit (gyanúsan sok antennája volt a fekete Holdennek), fékeztem is ezerrel. Egy rövid ideig azt hittem, megúsztam, mert a rendőrautó továbbra is csak állt az út szélén, de mint később kiderült, túl optimista voltam, ugyanis pár perc múlva szirénázva-villogva megállított. Sikerült begyűjtenem egy 230 dolcsis büntetést, ennél már csak a 35 pont zavart jobban, amit adtak mellé. Amíg a papírt töltögette a pasi, kedélyesen elbeszélgettünk: Ő kérdezte hogy késésben vagyok-e a munkából, én mondtam hogy igen, ő mondta hogy akkor siet, én mondtam hogy okés. Majd megkérdezte hogy hánykor kezdek, én mondtam hogy fél kilenckor, mire ő ránézett az órájára (fél kilenc) és mondta, ahha, tényleg elkéstem.Majd megemlítettem hogy ugye tudja, hogyha nem állított volna meg, akkor éppen beértem volna időben. Erre ő jót nevetett. Odaadta a büntetőcetlit, jó utat kivánt, én még megkérdeztem hogy most hogy már van jegyem aznapra, siethetek-e, ő elmosolyodott, én pedig megnyugtattam hogy csak vicceltem.
Aznap megfogadtam hogy én ugyan nem gyorshajtok soha többet, nem ér annyit az egész (nem beszélve a végtelen túlóráimról, ami miatt akár késhetnék órákat is nap mint nap), és mostantól jógyerek leszek. Erre a minap mit találok a postaládában? Egy másik büntetést. Pontot nem kaptam, mert csak kamera volt, de 120 dolláros bírságot igen. Megnéztem a dátumot, November, szóval az az ominózus eset előtt volt. Francba. :)
Már várom a hétvégét, pénteken szabin leszek úgyhogy lesz 5 napom karácsonyozni. Errefelé van ez az igen jópofa szokás, hogyha az ünnepnap hétvégére esik, akkor az utána következő hétköznapot megadják ünnepnapnak. Mivel idén 25-26-a szombat vasárnap, így az utána levő hétfő-kedd is szabadnap. :)

Azt hiszem más izgalmas dolog nem történt.

No comments: