Munka

Tudom, jól eltűntem, de kicsit behavazódtam az elmúlt hónapban. Kb 2 hónappal ezelőtt kaptam egy emailt a főnökömtől, hogy ugyan tudja hogy minimum 1 évig itthon szeretnék maradni babázni, de mégis nem tudnék-e visszamenni dolgozni. Felhívtam és mondtam hogy semmiképp nem szeretnék előbb visszamenni, sőt. És hogy ha arról van szó, akkor köszi, nem kell fenntartaniuk a pozíciómat nekem.
Erre mondta hogy igazából pont ellenkezőleg, mert már 3 embert vettek fel mióta eljöttem, de egyik sem vált be és óriási káosz meg dráma van és nem szeretnék elveszíteni az ügyfeleimet.
Szóval előálltak azzal az ötlettel hogy dolgozzak itthonról, csak ne kelljen már még egy új emberrel vesződni.
Végül beleegyeztem, azzal a feltétellel, hogy a kicsi az első, tehát a vele töltött lehetséges időt nem fogom munkával tölteni, de alvásidőben vagy esténként dolgozom amennyit tudok, hetente beküldöm hogy hány órát melóztam és kész, majd írtam egy listát hogy miket tudok bevállalni. Mindenki egyet értett a feltételekben, gyorsan ide is hozták nekem a laptopomat meg telefont mielőtt meggondolom magam. :) Úgyhogy mostmár kb 1.5 hónapja dolgozó anyuka vagyok, ezért is hanyagoltam a blogot kicsit, arra már tényleg nem jutott idő. Sőt az elmúlt két hétben full time (teljes állásban?) dolgoztam, mert a saját melóm mellett még helyettesítenem kellett az egyik kollégát is aki elment szabira.

Azért néha még mindig gondolkodom hogy jó ötlet volt-e hogy igent mondtam, mert egy magamfajta munkamániásnak nagyon nehéz betartani hogy csak x időt szánjak melóra és ne stresszeljek határidők miatt stb. Igazából próbálom hosszútávra nézni ezt és úgy állok hozzá, hogy mivel én most "kisegítem" a céget, később ők is így fognak hozzáállni dolgokhoz. Az az egy hátránya megvan ha az ember elköltözik a világ másik végére hogy ugye nincs segítség (rokonság, nagyszülők stb) szóval ha később netán itthon kell maradnom a kicsivel vagy bármi, akkor a cégnél látják hogy ez az otthonról dolgozósdi működik és nem lesz probléma.

Szóval nem vesztem el, csak behavazódtam, de most majd kezdenek lecsillapodni a dolgok munka téren, úgyhogy talán lesz időm írni. :)
5 comments:

coltaan said...

Szerintem ez nagyon pozitiv. Azt jhelenti tokeletesen megfelelsz a munkaadonak es folyamatosan szamitanak rad.
Ez (szerintem, mint jelenleg még munkaado szerint) jo dolog. ;-)

Juanita said...

uupsz, ez nem kis kihívás akkor, de gratulálok, h ilyen kincs lettél a cégnek :) Találd meg azért az egyensúlyt, és maradjon magadra is időd. Tudom, könnyű ilyen okosakat mondani :)

scarpetta said...

@coltaan: Igen, nekem is jol esik hogy ertekelik a munkamat. :)

@Juanita: Igyekszem megtalalni az egyensulyt, kulonben nem fog menni hoszutavon. Az mondjuk durva volt mikor a mult heten a fonokom megmutatta a KPI statisztikat es en reszmunkaidoben ketszer annyi melot csinaltam, mint akik az irodaban full time nyomták. Igy mar egyertelmu volt, hogy nem en vagyok elszokva a melotol, hanem tenyleg durvan le voltam terhelve az elmult ket-harom hetben. :)

Ziebi said...

Hát ez szuper, nagyon jól cisnálod! :)

coltaan said...

...ahogy nézem tényleg jól eltûntél ;-)