Kártyák

2008. 04. 24. - írta scarpetta
Kategóriák: NZ vegyes

Tudom, nagyon eltűntem, de igazából nem történt semmi, amirol érdemes lett volna írni. :)
Most is csak ezért ragadtam billentyut, hogy elmondhassam, kártyatulajdonosok lettünk. Duplán is.
Az úgy volt, hogy pár hete kölcsönöztünk a Foodtownból egy kárpittisztító gépet. Aznap este mikor mentünk vásárolni, meg visszaadni a gépet, a pénztáros lány emlékezett ránk, és megkérdezte, hogy van-e már Onecard-unk. Mondtuk, hogy nincs, adott egy jelentkezési lapot, kitöltöttem, és következo vásárlásnál beadtam. Azóa gyujtögettünk már pontokat, plusz a vásárlásból kaptunk kedvezményeket. A múltkor majdnem 4 dollárt, ma hármat. Nem nagy összegek így leírva, tudom, de olyan jólesnek az ilyen apróságok. Ráadásul ugye nulla befektetéssel. :) Lehet kérni a már meglévo mellé másikat, így a családtagok általi vásárlások után is járnak a pontok. Három havonta ellenorzik, ha összejön 200 pont, akkor egy extra 15 dolláros kupont adnak.  

A másik az egy Visa "hitel"kártya. Bármelyik postán lehet venni, és annyi pénzt tölt rá az ember, amennyit akar. Csak elektronikus fizetésre használható, tehát automatából nem lehet vele pénzt kivenni, de boltban, interneten lehet vele fizetni. És hogy ez miért jobb, mint a normál bankkártyák? Annak ellenére, hogy manapság a bankrendszerek elég biztonságosak, azért az ember óvatos. Ez a kártya ugye nincs kötve semmihez (se név, se cím se semmi), értelemszeruen az ember csak pár(száz) dollárt tölt rá, és máris lehet zenéket vásárolni az ITunes-ról. :)
Hogy ne tűnjön minden olyan szépnek, mi eredetileg azért vettük ezt a Prezzy card-ot, hogy a Trademe-n tudjuk használni. Na, mindenre jó, csak arra nem. :)

No comments: