Kelly Tarlton

2008. 04. 27. - írta scarpetta
Kategóriák: Kirandulas, NZ vegyes

Még szombaton este elhatároztuk, hogy kéne menni valahova csavarogni vasárnap. Messzire nem akartunk elindulni, csak valami könnyed kiruccanást terveztünk. Az állatkert mellett döntöttünk, úgyis régóta szerettem volna kiwit látni. Aztán az utolsó pillanatban megváltozott a terv, Hobe átküldte a Kelly Tarlton akvárium linkjét. A cápák-bálnák-halak témakör nem csigázott fel igazán, a pingvinek annál inkább. Vettem két jegyet online (Prezzycard-dal), ami két okból is jó volt. Az egyik, hogy így adtak 10 % kedvezményt, a másik-ami ennél sokkal jobb-, hogy mikor megérkeztünk a helyszínre nem kellett kivárnunk a 3 órás sort, ugyanis egy néni körbejárt, és akinek volt fizetett jegye, azokat behívta.
A múzeumból egy nagy terembe érkezünk, itt található egy kis büfé, gyerek játszóház meseolvasással, bohóccal. Ugyanitt lehet sorban állni a pingvin túrához. A sor nem mondható hosszúnak, mindig egyszerre 8-10 embert engednek be, közben a gyerekeket szórakoztatják különböző állatkás tetoválásokkal. Persze ez a lemoshatós matrica fajtájú.
Szóval mi következtünk, beszálltunk a kis piros kocsiba (snowcat), és indult is a pingvintúra. Az egész 8 perces, a kocsi ablakán keresztül lehet nézegetni a pingvineket, közben a járgány hangszóróján egy rövid ismeretterjesztő műsort adnak. Mi pont etetés időben voltunk, így láthattuk a kis "pincéreket" bohóckodni.
A túra végeztével ugyanabba a nagy terembe érkezünk vissza, ahol büfé van, továbbhaladva az Akváriumba vezet az út. Van mozgójárda, és sima sétálós rész is. Ez a vizi dolog, hát hogy is mondjam, elég kezdetleges. Iszonyú jó marketing, majd aztán nem kis csalódás. Nézegettem a körülöttem levő gyerekeket, ők sem voltak túl lelkesek. Adott egy medence, benne pár hal, egy-két cápának hivott élőlény, de a mini fajtából, 3 óriási rája, és integető búvárok. És mire ezt megállapítottam, már ott is voltunk a kijárathoz vezető előtérben. Itt van pár kis akvárium, benne Némó-hal, meg egy-két csikóhal és rák, majd ajándékbolt és kijárat.

Lehet, hogy az is hátrány volt, hogy mi voltunk otthon a Tropicariumban (Campona) többször is, és az valahogy sokkal jobban meg van csinálva.  Vagy az is lehet, hogy mivel már láttunk ilyesmit, így ez nem volt nagy szám. Nem tudom. Összegezve: a pingvin-túra miatt mindenképp megérte a belépőt, sőt, annyi kört megy az ember ott bent a kiskocsival, amennyit nem szégyell. :)

No comments: