Mókás történések NZ-n

2008. 04. 04. - írta scarpetta
Kategóriák: NZ vegyes
Internetkávézóba több okból is érdemes időnként eljárni.
Az egyik, hogy az ember megbizonyosodhat vakon gépelési képességéről, lévén hogy a billentyűzeten csak koreai karakterek találhatók. 
A másik ok amiért igazából laptopot ragadtam, egy kb ötvenes ürge.
Mar épp indulni készültünk hazafelé, amikor megszólított minket. Kérdezte, hogy honnan jöttünk (gondolom hallott minket magyarul diskurálni). Mondtam, hogy Magyarországról. Oh, hát az remek (awesome)**, az ő nagyapja horvát volt. Azt is megtudtuk, hogy épp azért van a netcafeban, mert horvát feleséget probál magának találni a neten keresztül (persze a nyelvet nem ismeri). Próbálkozott már egy orosz site-tal is, de az nem hozott sikert, pedig az illető hölgyemény már az útlevelet is megmutatta webcam-en keresztül, hogy a pasi kifizesse neki a repjegyet. Hogy mi ment rossz irányba, arról nincs info. Majd megemlitette, hogy magyar feleségben is gondolkodott, de hát most hogy már Eu-s országról van szó, biztos senki nem akarna idejönni. Itt már sikerült szóhoz jutnom, mondtam, hogy szerintem azért ezt ne vegye fixre. Hu, akkor van rá esély? Hát az nagyszeru (awesome)** lenne. És nem tudnánk mondani neki weboldalakat, ahol keresgélni tudna? Mondtuk, hogy nem, amiről egyáltalán hallottunk már, azok is magyar nyelven iródtak. Hu, hát akkor nem vállalnánk neki forditást magyarról angolra? Csak amíg az ismerkedés zajlik stb. Hu, hát ez igazán megtisztelő, de nem szeretnénk az estéinket (éjszakáinkat) amolyan nyelvi házasság közvetitőként tölteni. Na, de mégis, hat ő fizetne érte. Nehezen végül sikerült ezen átvergődni, kis buták naivan azt hittük, hogy mehetünk végre aludni, de jött a következő téma.
Miszerint  hogy ő ám egy rocksztár. Na jó, meg nem, de az lesz. (Emlékeztetőül: emberünk 50 körüli fazon) Pár hónap múlva készül Európába, majd újfeleséggel együtt irány az Egyesült Államok egy kis ideig, amíg a klipjét leforgatja, majd irány vissza Uj Zélandra. 
"És szóval akkor azt mondjuk, hogy Magyarországot még ne vesse el nősülés ügyileg?" :) Majd lerázásképp mondtuk neki, hogy próbálkozzon a szkájppal. "Az mi?". Na, csináltunk neki egy accountot, mondtuk, hogy mostmár csak keresgélni kell. Úgyhogy kedves magyar lányok/asszonyok, így utólag is elnézést kérünk, ha egy bizonyos Dzsordzs bombáz titeket házasság ajánlatokkal. :)
A történet még persze folytatódott, főhősünk azt is elmesélte, hogy ha a zenei karrier befuccsolna, akkor sincs veszve semmi, mert van egy hiper-szuper kamerája, amivel majd filmet forgat. "Tényleg, nem akartok híresek lenni? Csinálnék rólatok egy dokumentumfilmet." Megköszöntük és nem kértük ezt az ajánlatot sem. Erre megkérdezte mégegyszer, hogy mivel foglalkozunk, mert hát ki ne akarna sztár lenni. :) Nem sikerült lelombozni lelkesedését, főhősünk egy igazi ötlettárház: "hát akkor majd a yugo háborúról csinálom meg azt a dokumentumfilmet". Nézünk kérdőn, hogy mire is gondol konkrétan. Hát a horvát-szerb ellentétről készíti el azt a rövidfilmet, amit tervezget már évek óta. És hát mivel férjem (továbbiakban A.) volt a légióval ott abban az időben, majd szépen elmeséli, hogy mit látott. (Merthogy olyan fura, de valamiért Horvátországban senki nem akar erről beszélni vele) Elmagyaráztuk neki, hogy ez teljesen érthető, az emberkék az ilyesmit inkább próbálják elfelejteni és továbblépni. És A. sem szeretne erről nyilatkozni. Egyébként ennél a pontnál már igen erősen tendáltunk a kijárat felé, hátha egy óvatlan pillanatban sikerül kislisszolni.
"Na, jó, akkor hagylak is titeket menni." Nagyon örültünk mindannyian, hogy találkoztunk. Éééés, ha a későbbiekben jogi tanácsra lenne szükségünk, hívjuk bátran, benne van a telefonkönyvben, mert nemsokára befejezi a jogi iskolát. :)
Szóval volt alkalmunk megismerkedni Dzsordzs-zsal, a rocksztár haditudosító és dokumentumfilm készítő jogásszal, aki Kelet-Európai feleséget keres. :)


** Én anno az iskolában arra lettem tanítva, hogy amennyire tudom, kerüljem a szóismétlést. Próbáltam ezért többféle jelzőt használni, ez eredetiben természetesen csak egy volt. Ószom.

No comments: