Posta

2008. 04. 18. - írta scarpetta
Kategóriák: NZ vegyes

A mai nap jól indult. A postánkban volt egy levél a kávézó (Melbourne) landlordjától. A meglepő része az volt, ahogy megkaptuk, és ami benne volt. :) Hogy teljes legyen a sztori, elmondom, a volt szomszédunknak megadtuk az itteni címet, hogy ha esetleg bármi lenne, tudja. Meg amúgyis, Lorraine-t szeretjük. :) És amikor Ő megtalálta a levelet nekünk címezve, szépen visszaadta a postásnak, ráirva az új cimet, hogy küldjék utánunk.
Másik sztori csak úgy mellékesen, ami abszolút az ellenkezője ennek. A volt sulimtól Melbourneben kértem egy igazolást az ott letett vizsgáimról, mert a nálam levő eredmények kicsit hiányosak voltak, de az itteni sulihoz kell, mert lehet, hogy be tudják számolni kreditnek. Két hét alatt sikerült is elküldeniük emailben, miután már a fél skype egyenlegem elfogyott telefonálgatásokra. Na szóval, mivel a kapott emailben benne volt az ő egymás közti levelezésük, volt szerencsém látni, hogy ha mindezt postán kértem volna, akkor valahogy előtte be kellett volna fizetnem az iskolának 35 ausztrál dollárt. Bizony, az az intézmény, akinél kifizettem egy szemesztert a nem kicsit drága kurzusra, pénzt kért volna ezért. Míg az ausztrál posta, akivel nem mondhatnám, hogy szorosabb kapcsolatban álltam volna simán ingyen és bérmentve továbította a levelünket Új Zélandra.

És hogy mi volt benne? Volt némi túlfizetésünk rezsire és egyebekre, ezért küldtek nekünk egy csekket 1070 AUD-ról (1246 NZD). Be is vittük a bankba, ahol szó nélkül elintézték, semmiféle problémát nem jelentett hogy ez egy Au-ban kiállított (mi azt hittük) csak ott beváltható csekk volt. Apró örömök az életben. :)

No comments: