Totális abszurdum

2008. 09. 06. - írta scarpetta
Kategóriák: NZ vegyes

Ma a hőn szeretett Apehtól érkezett egy levél a szüleim postaládájába, miszerint nekem idén májusig kellett volna beadnom a tavalyi adóbevallásomat, és most ennek azonnal 8 napon belül tegyek eleget, vagy 200 000 Ft-ig terjedő pénzbírságra számithatok.
Ez több okból is mulatságos, lévén: 1. Mikor a céget eladtuk a kiköltözés előtt, a könyvelő még beküldte az utolsó adóbevallásomat. 2. Az országból kijelentkeztem, mint a jó gyerek, még papirt is kaptam róla az ocsmányirodából 3. Tavaly március elején adta be a könyvelő az adóbevallást, mi március közepe óta nem tartózkodunk Magyarországon, tehát jövedelmem sanszosan nem volt.
Természetesen már nem tudtam a kedves adóhivatalt felhivni, mert ugye pénteken nehogymár dolgozzanak 12 óra után, hát az milyen dolog lenne már. Na sebaj, végülis hétfőn is ugyanolyan élvezettel fogom elküldeni őket a ....... -ba, -ra, -be (tetszés szerint kiegészithető).

Most komolyan kihúzták nálam a gyufát egyébként. Értelemszerűen nem fogok nekik vallani 8 napon belül a semmiről, tehát számithatok egy szép kis büntetésre, (azt már talán ajánlott levélként küldik?) amit nem fogok kifizetni. Ekkor mi következik? Ráterhelik egy nevemen levő ingatlanra vagy mi? Teljesen értelmetlen egy bagázs, komolyan.

No comments: