Ausztrália vs. Új-Zéland

2008. 07. 18. - írta scarpetta
Kategóriák: Gasztro, NZ vegyes

A címben szereplő országok ősidők óta piszkálódnak már egymással, persze nem vérremenő harcokra kell itt gondolni, hanem amolyan kis testvéri/baráti csipkelődésre. Nincs is ezzel semmi baj, nekünk kifejezetten vicces a szituáció lévén, hogy 1 évig volt alkalmunk hallgatni, hogy a kiwik ilyenek-olyanok, most pedig ugyanazokat a dolgokat meghallgathatjuk Oz-ról pepitában. :) Ki mit lopott kitől, ki találta ki először ezt vagy azt stb. :)
Amiért igazából billentyűzetet ragadtam, az az új McDonalds reklám. Van ugyanis két új, limitált szériás burgerjük, igen fantáziadús névvel megáldva, mégpedig: kiwiburger, és aussie burger. A reklámban pedig elhangzik egy vicces mondat: "Finally, something good came out from Australia" (végre valami jóval is előrukkolt Ausztrália), ezek után érdekelne, hogy Au-ban hogy szól ez a reklám. :))
Lényeg a lényeg, tegnap egész nap szaladgáltunk, így jobb híján bementünk egy McDonaldsba kajálni. Én sajtburgert kértem, emberem meg egy aussie és egy kiwi burgert. Mivel a reklámmal már sikerült kiváncsivá tenniük, ezért kértem egy-egy falatot mindegyikből.
Mindkettőnknek ugyanaz jött ki eredményként egymástól függetlenül. Ha egész őszinte akarok lenni, mindkettőnknek igen nagy önuralomra volt szüksége, hogy ne köpjük ki azonnal az egyik tipusú cuccot, és hogy különböző pofavágásokkal se befolyásoljuk a másik véleményét. Nem is húzom tovább az időt, sajnálattal kell közölnöm kedves új zélandi pajtások, hogy az aussie burger magasról leverte a helyit.

Na de nem kesergünk, van itt nekünk kiwimadarunk, meg pukekónk, ami az ozziknak nincs. És nálunk nem mindennapos vendégek a szőrös pókok, kígyók és krokodilok sem. :))

No comments: