Jogosítvány 1.

2008. 07. 19. - írta scarpetta
Kategóriák: NZ vegyes

Ez a bejegyzés főként azért készült, mert néhányszor jókat derültem mások csetlésein-botlásain, gondoltam visszaadok valamit a köznek, hogy a mi kárunkra is lehessen mulatni. :)
Tegnap ellátogattunk az egyik AA kirendeltségre, hogy jelentkezzünk Kresz tesztre, vagy ha lehetséges, akkor ott helyben meg is írnánk. Kedves néni szaladt elénk, ahogy beléptünk, hogy miben is segíthetne. Elmondtuk neki, hogy van már otthoni jogosítványunk, de mi szeretnénk egy szép kék új zélandi-t is. OK, melyik országból is van a jogsink? Mondtuk, hogy Hungary. Majd átnyújtottam a néninek a nemzetközi jogsit, amiben ugye angolul is le van irva, hogy milyen járműveket vezethetünk. Ezzel sikerült a kedves ügyintézőt elbizonytalanítani, úgyhogy elment megkérdezni a kollégáját, mi is a teendő.
Válasz: régen elfogadták a nemzetközi jogsit, mint fordítás, de ma már nem. Fel kell hívnunk xy telefonszámot, ahol elmondják, hogy ki illetékes/elfogadott a magyar jogosítványok fordításában, és hitelesítésében. Ha ezzel a procedúrával megvolnánk, utána visszamehetünk, kitölthetjük a jelentkezési lapot és lehet tesztelni.
Mivel a küldetés sikertelen volt, millió időnk maradt, úgyhogy lementünk Henderson-ba az Eurodell-be, ahol feltankoltunk finom füstölt kolbászt, főtt-füstölt császárszalonnát, főtt tarját, tormát (oh, yeah), nápolyit, és gesztenyepürét. Ez utóbbitól ódzkodom kicsit, egy konzervdobozban tárolt valamiről beszélünk, még nem mertem kinyitni. :)

Vissza a címben szereplő témához. Egy másik irodában azt mondták az én drága férjemnek telefonon, hogy persze hogy jó a nemzetközi jogsi, menjünk nyugodtan. (időnként előfordul, hogy az egyik iroda nem annyira tájékozott a friss jogszabályokat illetően, mint a többiek) Mivel szombaton is van náluk ügyfélfogadás, megbeszéltük, hogy amíg én melózom, András megnézi a helyet. Nem tudom, emlékeztek-e, hogy egyszer már megköszöntem a Tomtom Navi "segítségét" itt a blogon, na ma is "hálásak" vagyunk. Mivel a kereséskor nem lehet megadni városrészt (suburb-ot) a rendszernek, csak utca nevet, így sikerült elvezetnie Embert egy kopp másik városrészen levő ugyanolyan nevű utcába. Miután kiderült a turpisság, András bepötyögte a cimet újra, kiválasztva egy másik települést, így sikerült is odaérni a jogsis irodába, ahol az ügyintéző kislány közölte, hogy ugyan valóban 3ig vannak nyitva, de vezetői engedély ügyintézés csak 1ig volt. Azért ha már elkocsikázott odáig András, rákérdezett a fordítás dologra, na a kislány semennyire nem volt tájékozott, úgyhogy telefonos segítséget kért, így kiderítette, hogy nem lesz jó az a nemzetközi, ha angolul van, ha nem. Úgyhogy nincs más hátra, mint előre: hétfőn megyünk (vagy András egyedül, mert nekem már kezdődik a dupla blokkos suli-móka) az ordítás hitelesítőhöz, és utána valamikor kresz tesztet intézni.

No comments: