Csokitorta

2008. 07. 09. - írta scarpetta
Kategóriák: Gasztro

Na, azt hiszem egyszerűbb lesz ide betennem a süti leírást, mert már lassan lehal a levelezőm a sok recept küldéstől. :)
Hozzávalók:

Torta: 300 g sima liszt, 190 g cukor, 75 g barna cukor, 40 g kakaópor, 1.5 teáskanál(tsp) sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbona, csipet só, 3 tojás, 100 ml tejföl, 1 evőkanál (tbsp) vanilia eszencia, 130 g sótlan vaj (felolvasztva), 90 ml olaj, 225 ml víz
Krém: 175 g csoki (jófajta 70%os kakaó tartalommal), 250 g sótlan vaj, 275 g porcukor, 1 evőkanál vanilia eszencia

Metódus: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Ha a torta belsejébe is szeretnél krémet tölteni, akkor két kicsi tortaformát vajazz ki (később nem kell bajlódni a félbevágással). Ha csak a tetejére akarsz krémet, akkor csak egy nagyobb formát.
Keverd össze a cukrot, lisztet, kakaót, sütőport, szóbabikarbónát, és a csipet sót. Egy másik edényben mixeld össze a tojást, vaniliát, tejfölt. Egy harmadik edényben mixeld (elektromos habverő) a vajat és az olajat, majd add hozzá a vizet. Tedd bele a lisztes-kakaós mixet, közben folyamatosan keverd. Majd keverd bele a tojásos mixet. Öntsd a formá(k)ba és süsd kb 50 percig. (tűpróbával ellenőrizd kicsit előbb). Hagyd hűlni a formában.

Krém: A habverővel keverd ki a vajat a cukorral.Olvaszd fel a csokit, majd keverd a cukros vajhoz. Ha a torta kihűlt, kend meg a tetejét és az oldalát. Ha két tortát csináltál, akkor értelemszerűen a krém 1/4-ét kend a szeletek közé, a maradékot meg a tetejére és oldalára.

No comments: